Herbalife struint het web af naar Rubensvrouwen om pillen te verkopen en dan gaat het fout [1/2]

De detox-pillendraaiers van Herbalife kent u nog uit 2013, toen onze huisginger een kruistocht tegen dit piramideverkoopbedrijf startte. Hoe gaat het er nu mee?

Het lijkt erop dat verkopers van Herbalife op Facebook naar voloptueuze vrouwen zoeken, om ze vervolgens wat pillen in de maagbandloze buik te splitsen. Dat gaat niet altijd goed, dat blijkt maar. Hier wordt een personage uit een Rubens-schilderij vrij onbehoorlijk bejegend, zullen we maar zeggen. Maar hoe gaat het eigenlijk met Herbalife?

In 2013 probeerde de activistische belegger Bill Ackman Herbalife onderuit te halen. Het zou een piramidespel zijn dat klanten en verkopers bedonderde, maar een hedgefundmanager is die titel niet waard als hij niet ook een short-positie in zijn mikpunt van spot neemt. Zo bekeken is Herbalife net zo goed een willekeurig slachtoffer te noemen van een hebzuchtig en onscrupuleus financieel mannetje. 

De gok van Ackman pakte ook niet geheel in zijn voordeel uit. Het aandeel staat immers twee keer zo hoog als in 2013. Daarom, tijd voor een financiële nierenproeverij van de salestijgers uit Los Angelos.