Maar hoe gaat het eigenlijk met Ivo Niehe? (Tipje van de sluier: fantastisch)

Bent u ook zo dol op Parijs? Een stad die een millennium aan historie uitstraalt. Café's op de hoeken van straten, waar serieus kijkende mannen koffie bezorgen alsof hun leven er vanaf hangt. Vergelijk dat maar eens met onverschillige Amsterdamse studenten die niet kunnen wachten tot de dienst erop zit. 

Ten noorden van de Seine ligt de wijk Le Marais, met onregelmatige straten van grote keien waar het regenwater in plasjes blijft hangen, het lijkt een beetje op het weggetje door het dorp van Asterix en Obelix. Sjieke café's wisselen de homobars af. Nog iets ten noorden ligt de heuvel van Montmartre, een authentieke plek die sinds La Belle Époque niet veel veranderd lijkt te zijn. Bijzondere types komen daar een wijntje nuttigen, alsof ze uit de film Moulin Rouge zijn weggelopen. 

Montmartre is wel wat ver weg. Beter pakken we de metro. 

Wacht eens even. Rue Mogador. Mogador. Mogador. Wáár kennen we die naam ook alweer van?

Théâtre Mogador natuurlijk, waar Ivo Niehe transcendeerde! Hij ontsteeg u immers, vrij letterlijk. Niehe begrijpen we zeker wel hoor, begrijpt u het niet verkeerd. In de badjas een stokbrood, halen daar is toch echt niks mis mee. 

Nu wilt u natuurlijk weten hoe het met hem gaat. Twee jaar geleden zagen we dat hij zijn winstreserve van € 5,1 naar 5,9 miljoen liet groeien, wat betekent dat zijn vermogen na aftrek van alle kosten en andere toeters en bellen met dat bedrag is gegroeid. Geef maar toe, dat doet u hem vast niet na. 

Niehe is niet supersnel met het opmaken van de cijfers want deze zijn van 2015, maar de richting is duidelijk. De jaarrekening uit het vorige artikel dateert nog van 2012. Hoe gaat het nu?

De winstreserve is wederom gegroeid, hoewel met een bescheiden bedrag. Er is ook nieuw kapitaal ingebracht ter grootte van € 1,7 miljoen, dat zien we aan de agioreserve. Gewoon extra sparen dus. De liquide middelen groeien met € 800.000 en de financiële vaste activa (zijn mediabedrijfjes) met € 2,5 miljoen. Deze posten zijn 'hard', in tegenstelling tot bijvoorbeeld vorderingen. Ivo Niehe is een stevige miljonair die een vermogen heeft dat ergens tussen de € 10 en € 20 miljoen zal zweven. Die roze wolk, daar blijft 'ie nog wel even op zitten.